Praktijk

Voordat je begint met je rijopleiding plannen we een kennismakingsgesprek.

Hendrikx Autorijschool is RIS gecertificeerd Om samen doelgericht op weg te gaan kiest Hendrikx Autorijschool voor de Rijopleiding in Stappen (RIS). Deze methode is een duidelijke lesmethode waarin je stap voor stap naar je rijexamen toewerkt. Alle handelingen van het autorijden worden in 4 modules aangeleerd. Iedere module wordt afgesloten met een toetsmoment. De eerste twee toetsmomenten worden door de eigen rijinstructeur afgenomen. De derde (tussentijdse toets) en de vierde toets (het praktijkexamen) worden door het CBR afgenomen.

Daarnaast is het praktijkboek ervoor om rijlessen voor te bereiden. Als de leerling dat doet bespaart dat enorm veel tijd, waardoor je meer tijd aan het rijden kunt besteden.

De tussentijdse toets (TTT)


Dit is eigenlijk een proefexamen. Tijdens dit examen kijkt de examinator of er nog aandachtspunten zijn voor het echte praktijkexamen. Je kunt dus niet zakken of slagen voor je tussentijdse toets. Je kunt zelfs vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen, zoals het fileparkeren, de bocht achteruit of de keeropdracht. Gaan deze bijzondere verrichten goed tijdens de tussentijdse toets, dan hoef je geen bijzondere verrichtingen meer te doen tijdens het praktijkexamen. Een ander bijkomend voordeel van de tussentijdse toets is dat je al kunt wennen aan de wijze waarop het praktijkexamen wordt afgenomen.

Het praktijkexamen:
In bovenstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het praktijkexamen wordt afgenomen door het CBR.

 

Hendrikx Autorijschool is RIS gecertificeerd

Gratis proefles

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik wil je graag informeren tijdens een kennismakingsgesprek.

Daarna bepaal jij of Hendrikx Autorijschool binnenkort weer voor je deur staat voor de eerste gratis proefles.

Facebook

Lestijden

Maandag 08.00 uur - 21.00 uur
Dinsdag 08.00 uur - 21.00 uur
Woensdag 08.00 uur - 21.00 uur
Donderdag In overleg
Vrijdag In overleg
Zaterdag 08.00 uur - 17.00 uur
Icon Nijssen Media