Praktijk

Het kennismakingsgesprek.

Voordat je begint met je rijopleiding plannen we een informatiegesprek. Hierbij is altijd minimaal 1 louder aanwezig. Tijdens dit informatiegesprek leg ik je uit hoe je rijopleiding is opgebouwd. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: de theorie, je eerste proefles, de verschillende lespakketten, het machtigen van de rijschool, de  medische verklaring en algemene afspraken.
 

De tussentijdse toets (TTT)

Dit is eigenlijk een proefexamen. Tijdens deze toets kijkt de examinator of er nog aandachtspunten zijn voor het echte praktijkexamen. Je kunt dus niet zakken of slagen voor je tussentijdse toets. Je kunt zelfs vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen, zoals het fileparkeren, de bocht achteruit of de keeropdracht. Gaan deze bijzondere verrichtingen goed tijdens de tussentijdse toets, dan hoef je geen bijzondere verrichtingen meer te doen tijdens het praktijkexamen. Een ander bijkomend voordeel van de tussentijdse toets is dat je al kunt wennen aan de wijze waarop het praktijkexamen wordt afgenomen. Andere onderdelen van de toets zijn: de ogentest, enkele vragen over de auto, de situatiebespreking en navigatierijden. De totale tussentijdse toets duurt 35 tot 40 minuten.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de tussentijdse toets wordt afgenomen door het CBR.

 

Het praktijkexamen

Het praktijkexamen wordt op dezelfde wijze afgenomen als de tussentijdse toets. Vaak zijn de bijzondere verrichtingen al afgerond en komt alleen nog de ogentest en maximaal 10 minuten navigatierijden aan bod. Het totale praktijkexamen duurt 35 tot 40 minuten. 

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het praktijkexamen wordt afgenomen door het CBR.

 

 

 

Gratis proefles

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik wil je graag informeren tijdens een kennismakingsgesprek.

Daarna bepaal jij of Hendrikx Autorijschool binnenkort voor je deur staat voor een gratis proefles.

Lestijden

Maandag 08.00 uur - 20.00 uur
Dinsdag 08.00 uur - 20.00 uur
Woensdag 08.00 uur - 20.00 uur
Donderdag 08.00 uur - 20.00 uur
Vrijdag 08.00 uur - 18:00 uur
Zaterdag 08.00 uur - 15.00 uur